İSTANBUL / BAĞCILAR - Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu

YAŞIN KADAR OKU PROJESİ

Bağcılar Kaymaklığımız sorumluğunda Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel ilköğretim,ortaokul ve ortaöğretim okullarında "Yaşın Kadar Oku" projesi uygulanmaktadır.

Okumak, bir insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur.. Dilimizin gelişmesi ve korunması için öğrencilerimizden başlayarak, toplumun tüm kesimlerinde ömür boyu okuma alışkanlığının kazandırılması büyük önem taşımaktadır. Yapılan araştırmalar, kitap okuyan öğrencilerin, kitap okumaları ile ders başarıları arasında anlamlı bir ilişki olduğunu göstermiştir. Bir kişinin kitap okuması, o kişinin sadece kendisine fayda sağlamaz. Kişinin okuması, onu daha fazla okumaya sevk edecek, topluma daha faydalı işler yapma ve topluma ışık tutma, onu aydınlatma gibi çalışmalara yönlendirecektir. Bu da topluma fayda olarak dönecektir.

Yayın: 12.10.2023 - Güncelleme: 15.10.2023 18:57 - Görüntülenme: 143