İSTANBUL / BAĞCILAR - Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu

Ock

Mezun ettiğimiz öğrencilerimizden Pertevniyal Lisesi’nde okuyan Yusuf Kaşıkçı Ve Aleyna Melek Çamoğlu, Çemberlitaş Lisesi’nde okuyan Taha Sarımustafaoğlu, Necmettin Erbakan Fen Lisesi’nde okuyan Cemile Nisa Yılmaz, Fahreddin Kerim Gökay Anadolu Lisesinde okuyan Esma Hayal Münüklü, Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi’nde okuyan Serra Kıdam isimli öğrencilerimiz ile LGS dönemindeki deneyimlerinden bahsederek şuanki sekizinci sınıflarımızla motivasyon sohbeti gerçekleştirdik.

Ock

Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflar olan 5-A ve 5-B şubelerinin öğrencileri arasında İngilizce Bilgi yarışması yapıldı. Öğrencilerimiz dönem boyunca öğrendikleri bilgileri  ve kazanımları sergileme fırsatı buldurlar.

Ock

Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflar olan 5-A ve 5-B şubelerinin öğrencileri Gazzeli kardeşlerine destek olmak için İngilizce mektup yazdılar.

Kas

Gazze'de yaşanan insanlık dramı ülkemizi derinden etkilemektedir. Bazen kelimer anlamını yitirir . Bizler de kelimelerin anlamını yitirdiği bu olay karşısında NFK öğretmenleri olarak öğrencilerimizle Filistinlilerin duygularına ortak olduğumuzu göstermek amacıyla resim etkinliği düzenlemiş  bulunmaktayız.

Kas

2023-2024 Eğitim -Öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantısı 08.11.2023 tarihinde okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Katılan ve destek olan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Okul Aile Birliği başkanlığına Nebahat İnan seçilmiştir. Ayrıca kurula seçilen Fatma Kuyumcu,İlkay Uzun,Gülnur Çetintaş, Sebahat Yılmaz ve Kadriye Avcı'ya yeni görevlerinde başarılar dileriz.

Ekm

Okulumuzda Veli Akademileri Eğitimi kapsamında , 20 Ekim 2023 Cuma günü  Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Merve Kurtaran  tarafından "Okul Kültürü" eğitimi verilmiştir.  Katılım için velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Her yıl Ekim ayının 13' üncü günü "Dünya Afet Risklerinin Azaltılması" günü olarak kutlanmaktadır. Farkındalık oluşturmak amacıyla NFK ortaokulu olarak 13 Ekim'de öğrencilerimiz ile birlikte okul tatbikatımız gerçekleşmiştir.

Ekm

Bağcılar Kaymaklığımız sorumluğunda Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel ilköğretim,ortaokul ve ortaöğretim okullarında "Yaşın Kadar Oku" projesi uygulanmaktadır.

Okumak, bir insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur.. Dilimizin gelişmesi ve korunması için öğrencilerimizden başlayarak, toplumun tüm kesimlerinde ömür boyu okuma alışkanlığının kazandırılması büyük önem taşımaktadır. Yapılan araştırmalar, kitap okuyan öğrencilerin, kitap okumaları ile ders başarıları arasında anlamlı bir ilişki olduğunu göstermiştir. Bir kişinin kitap okuması, o kişinin sadece kendisine fayda sağlamaz. Kişinin okuması, onu daha fazla okumaya sevk edecek, topluma daha faydalı işler yapma ve topluma ışık tutma, onu aydınlatma gibi çalışmalara yönlendirecektir. Bu da topluma fayda olarak dönecektir.

Ekm

8. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN FEN LİSESİ'NE GEZİ DÜZENLEDİK.